ŠKOLA
FUDBALA VALTER

Oficijelni kup Fudbalske Škole Valter

O VALTER CUP-U

Prvi Valter Cup organizovan je u aprilu 2018. godine. Svake godine okupljaju se mladi fudbaleri iz Bosne i Hercegovine i različitih evropskih zemalja.

Na Dan grada Sarajeva, 6. aprila 2020. godine, pored centralnog obilježavanja, drugi najznačajniji događaj bit će 3. Međunarodni fudbalski turni "Valter Cup 2020".

Cilj turnira je, okupiti mlade fudbalere iz 11 europskih zemalja, ali i velika svjetska imena koja su upisana u nogometnu historiju...

Valter Cup 2019

Drugi po redu međunarodni turnir Valter Cup u organizaciji Škole fudbala Valter Sarajevo je završen. U periodu od 4. do 7. aprila cijeli grad Sarajevo bio je u duhu fudbala.

Na Turniru su proglašene najbolje ekipe u sve tri kategorije, kao i najbolji igrači i golmani turnira. „Svi učesnici Turnira pokazali su veliki profesionalizam, sportski duh i fair play, na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.“

Najbolje ekipe na drugom Valter Cupu bile su: NK Brinje Grosuplje (U15), NK Dinamo (U13), NK Olimpija Ljubljana (U11).

U kategoriji U15 najbolji strijelac bio je igrač FK Sarajevo Kenan Lamadžema, a najboljim golmanom proglašen je Luka Kolar (NK Brinje Grosuplje). U kategoriji U13 najbolji strijelac bio je igrač NK Dinamo Zagreb Tin Miljak, a najboljim golmanom proglašen je Patrik Strpnić, također iz NK Dinamo Zagreb. U kategoriji U11 najbolji strijelac bio je igrač FK Crvena Zvezda Beograd Vasilije Kosov, a najboljim golmanom proglašen je Danil Churakov (NK Olimpija Ljubljana).

Valter Cup 2019 dobio je veliki broj pohvala za organizaciju od strane učesnika i ispunio očekivanja, te se i ovaj put pokazao kao dobar domaćin. Učesnici su već izrazili želju da budu dio ove priče i naredne godine.

Mladi fudbaleri su posljednji dan boravku u Sarajevu iskoristili da se upoznaju sa znamenitostima grada, njegovom historijom, te da uživaju u delicijama koje glavni grad BiH nudi.